Jumbled Sentences MCQ Questions with Answers Class 7 English

If you’re looking for a way to enhance your Class 7 English, then look no further than the NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Jumbled Sentences. MCQ Questions for Class 7 English with Answers┬áis perfect for those who are in class 7 and want to get ahead of everyone else by mastering their subject skills as soon as possible! You can practice and test your subject knowledge by solving these English Jumbled Sentences Class 7 MCQ objective questions.

MCQ Questions for Class 7 English Grammar Jumbled Sentences with Answers

Solving Class 7 Jumbled Sentences MCQ Online Test with Answers can be of great help to students as they will be aware of all the concepts. These Class 7th Jumbled Sentences MCQ with Answers pave for a quick revision, thereby helping you learn more about this subject.

Choose the correct sentence made from the jumbled words from the alternatives given below:

Question 1.
school / teaches / English / Mr. Sharma / in.
(a) Mr. Sharma in a school teaches English.
(b) Mr. Sharma teaches in a school English.
(c) English teaches Mr. Sharma in a school.
(d) Mr. Sharma teaches English in school.

Answer

Answer: (d) Mr. Sharma teaches English in school.


Question 2.
missed / school / I / my / bus.
(a) My school bus missed I.
(b) I missed my school bus.
(c) I my school bus missed.
(d) I missed school bus.

Answer

Answer: (b) I missed my school bus.


Question 3.
seventh / she / class / in / reads.
(a) In seventh class she reads.
(b) She reads in class.
(c) She reads class in seventh.
(d) She reads in seventh class.

Answer

Answer: (d) She reads in seventh class.


Question 4.
rooms / school / my / are / fifty / there / in.
(a) Are there fifty rooms in my school.
(b) There are fifty rooms in my school.
(c) Fifty rooms are there in my school.
(d) There are my fifty rooms in school.

Answer

Answer: (b) There are fifty rooms in my school.


Question 5.
photographer / is / my / a uncle.
(a) A photographer is my uncle.
(b) Is my uncle a photographer.
(c) My uncle is a photographer.
(d) My photographer is a uncle.

Answer

Answer: (c) My uncle is a photographer.


Question 6.
playing / they / in / are / ground / the / cricket.
(a) The cricket are playing they in the ground.
(b) They are playing cricket in the ground.
(c) They are in the ground playing cricket.
(d) They are playing in the ground cricket.

Answer

Answer: (b) They are playing cricket in the ground.


Question 7.
have / a / kitten / pet /I.
(a) I have a pet kitten.
(b) I have a kitten pet.
(c) A kitten pet I have.
(d) I kitten have a pet.

Answer

Answer: (a) I have a pet kitten.


Question 8.
in / east / the sun / the / rises.
(a) The east rises in the sun.
(b) The sun in the rises east.
(c) The sun rises in the east.
(d) The sun in the east rises.

Answer

Answer: (c) The sun rises in the east.


Question 9.
Pitampura / lives / at / he.
(a) He lives Pitampura at.
(b) At Pitampura he lives.
(c) He at Pitampura lives.
(d) He lives at Pitampura.

Answer

Answer: (d) He lives at Pitampura.


Question 10.
friend / Ravi / best / is / my.
(a) Ravi is my best friend.
(b) My friend is best Ravi.
(c) Ravi my friend.
(d) Best Ravi is my friend.

Answer

Answer: (a) Ravi is my best friend.


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Jumbled Sentences Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 7 English Grammar Jumbled Sentences MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!