Antonyms MCQ Questions with Answers Class 7 English

If you’re looking for a way to enhance your Class 7 English, then look no further than the NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Antonyms. MCQ Questions for Class 7 English with Answers┬áis perfect for those who are in class 7 and want to get ahead of everyone else by mastering their subject skills as soon as possible! You can practice and test your subject knowledge by solving these English Antonyms Class 7 MCQ objective questions.

MCQ Questions for Class 7 English Grammar Antonyms with Answers

Solving Class 7 Antonyms MCQ Online Test with Answers can be of great help to students as they will be aware of all the concepts. These Class 7th Antonyms MCQ with Answers pave for a quick revision, thereby helping you learn more about this subject.

Choose the antonym of the following words from the alternatives given below:

Question 1.
Cruel:
(a) kindness
(b) cruelty
(c) kind
(d) good

Answer

Answer: (c) kind


Question 2.
Day:
(a) evening
(b) night
(c) dawn
(d) morning

Answer

Answer: (b) night


Question 3.
Dull:
(a) bright
(b) light
(c) dark
(d) ugly

Answer

Answer: (a) bright


Question 4.
Beautiful:
(a) dull
(b) light
(c) ugly
(d) beauty

Answer

Answer: (c) ugly


Question 5.
Long:
(a) high
(b) small
(c) thin
(d) short

Answer

Answer: (d) short


Question 6.
Brave:
(a) unbrave
(b) coward
(c) bravery
(d) foolish

Answer

Answer: (b) coward


Question 7.
Easy:
(a) not easy
(b) difficult
(c) easier
(d) sharp

Answer

Answer: (b) difficult


Question 8.
Big:
(a) small
(b) bigger
(c) short
(d) thin

Answer

Answer: (a) small


Question 9.
Young:
(a) youth
(b) younger
(c) aged
(d) old

Answer

Answer: (d) old


Question 10.
Poor:
(a) healthy
(b) poverty
(c) rich
(d) fit

Answer

Answer: (c) rich


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Antonyms Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 7 English Grammar Antonyms MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!