Tenses MCQ Questions with Answers Class 8 English

The best way to prepare for the Class 8 English exam is by practicing with an online practice test. The NCERT MCQ Questions for Class 8 English Grammar Tenses Pdf free download are taken directly from NCERT’s syllabus. These MCQ Questions for Class 8 English with Answers¬†will help you ensure that your answers reflect what appears in class, giving you a greater chance at gaining higher marks!

MCQ Questions for Class 8 English Grammar Tenses with Answers

Enhance your Class 8 English subject knowledge through Tenses MCQ Online Test, lay a stronger foundation of basics. Verify answers with the provided Class 8th Tenses MCQ with Answers and know where you went wrong to understand all concepts easily!

Fill in the blanks with correct form of verb from the given alternatives:

Question 1.
She ……………….. in this house since 1980. (live)
(a) will be living
(b) has been living
(c) will live
(d) has lived

Answer

Answer: (b) has been living


Question 2.
I ……………. this film several times. (see)
(a) saw
(b) has been seeing
(c) have seen
(d) have been seeing

Answer

Answer: (c) have seen


Question 3.
I ……………… my work before he came. (finish)
(a) had finished
(b) have been finished
(c) will finish
(d) was finished

Answer

Answer: (a) had finished


Question 4.
The moon …………….. at night. (shine)
(a) shine
(b) shining
(c) did shines
(d) shines

Answer

Answer: (d) shines


Question 5.
Yesterday, when I ………………. (go) to see my friend, I ……………… (find) his locked.
(a) gone, found
(b) went, found
(c) went, finding
(d) had gone, had find

Answer

Answer: (b) went, found


Question 6.
My brother ……………….. (return) from karnal presently.
(a) has returned
(b) will return
(c) returning
(d) return

Answer

Answer: (a) has returned


Question 7.
Did you ……………….. this colour? (choose)
(a) choosing
(b) choose
(c) chooses
(d) chose

Answer

Answer: (b) choose


Question 8.
He ………………… (go) for a walk everyday.
(a) will go
(b) going
(c) goes
(d) went

Answer

Answer: (c) goes


Question 9.
If I make a mistake, the teacher ………………. (punish) me.
(a) punished
(b) will punish
(c) had punished
(d) will be punished

Answer

Answer: (b) will punish


Question 10.
My brother ……………….. (pass) the B.A. examination this year.
(a) has passed
(b) will pass
(c) passing
(d) pass

Answer

Answer: (a) has passed


Question 11.
(1) Yesterday, I ……………… to see my friend. (go)
(a) had gone
(b) went
(c) will go
(d) goes

Answer

Answer: (b) went


Question 12.
We …………….. a house last year. (build)
(a) will built
(b ) had built
(c) built
(d) building themselves.

Answer

Answer: (c) built


Question 13.
God helps those who ……………. themselves. (help)
(a) helps
(b) has helped
(c) helped
(d) help

Answer

Answer: (d) help


Question 14.
He ………………. to agra tomorrow. (go)
(a) will go
(b) went
(c) shall go
(d) will be going

Answer

Answer: (a) will go


Question 15.
She ………………….. when i saw her. (sleep)
(a) will sleep
(b) was sleeeping
(d) will be lseeping
(d) ad slept

Answer

Answer: (b) was sleeeping


Question 16.
It seldom ……………. here in February. (rain)
(a) rain
(b) will rain
(c) rains
(d) will be raining

Answer

Answer: (c) rains


Question 17.
Honesty ………………. the best policy. (be)
(a) are
(b) is
(c) were
(d) was

Answer

Answer: (b) is


Question 18.
Our exams …………….. next month. (start)
(a) will start
(b) will be starting
(c) started
(d) had started

Answer

Answer: (b) will be starting


Question 19.
It ……………… since morning. (rain)
(a) will rain
(b) had been raining
(c) will be raining
(d) has rained

Answer

Answer: (b) had been raining


Question 20.
Last sunday, I ……………………. at home. (stay)
(a) had stayed
(b) stay
(c) stayed
(d) had been stayed

Answer

Answer: (c) stayed


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 8 English Grammar Tenses Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 8 English Grammar Tenses MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!