Reported Speech MCQ Questions with Answers Class 7 English

If you’re looking for a way to enhance your Class 7 English, then look no further than the NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Reported Speech. MCQ Questions for Class 7 English with Answers is perfect for those who are in class 7 and want to get ahead of everyone else by mastering their subject skills as soon as possible! You can practice and test your subject knowledge by solving these English Reported Speech Class 7 MCQ objective questions.

MCQ Questions for Class 7 English Grammar Reported Speech with Answers

Solving Class 7 Reported Speech MCQ Online Test with Answers can be of great help to students as they will be aware of all the concepts. These Class 7th Reported Speech MCQ with Answers pave for a quick revision, thereby helping you learn more about this subject.

Read the following sentences in direct speech and change them into indirect speech. Choose the best alternative from the given options:

Question 1.
The father said to his son, “Health is wealth.”
(a) The father told his son that health was wealth.
(b) The father told his son that health is wealth.
(c) The father asked his son if the health was wealth.
(d) The father told his son that health will he wealth.

Answer

Answer: (b) The father told his son that health is wealth.


Question 2.
She said to me, “I can’t help you in this matter.”
(a) She asked me if she can’t help me in that matter.
(b) She told me that I can’t help herein that matter.
(c) She told me that she could not help me in that matter.
(d) She told me that she could help me in this matter.

Answer

Answer: (c) She told me that she could not help me in that matter.


Question 3.
Mary said, “I will go to the library tomorrow.”
(a) Mary told that she would go to the library tomorrow.
(b) Mary says that she will go to the library tomorrow.
(c) Mary said that she would go to the library the next day.
(d) Mary said that I will go to the library the next day.

Answer

Answer: (c) Mary said that she would go to the library the next day.


Question 4.
He said to Sita, “Can you help me?”
(a) He told Sita if she could help him.
(b) He asked Sita if she could help him.
(c) He asked Sita that I could help you.
(d) He asked Sita if she can help him.

Answer

Answer: (b) He asked Sita if she could help him.


Question 5.
I said to her, “Where do you live?”
(a) I asked her if where he lived.
(b) I told her where he lived.
(c) I asked her where she lived.
(d) I said to her where she lived

Answer

Answer: (c) I asked her where she lived.


Question 6.
The driver said, “The car is doing well.”
(a) The driver said that the car is doing well.
(b) The driver said that the car was doing well.
(c) The driver says that the car is doing well.
(d) The driver said that the car will be doing well.

Answer

Answer: (a) The driver said that the car is doing well.


Question 7.
She said to me, “You are an intelligent boy.”
(a) She told me that I was an intelligent boy.
(b) She said to me that I was an intelligent boy.
(c) She told me that she was an intelligent boy.
(d) She said that she is an intelligent boy.

Answer

Answer: (a) She told me that I was an intelligent boy.


Question 8.
I said to her, “Will you dine with me tonight?”
(a) I told her that he would dine with me that night.
(b) I told her will she dine with me tonight.
(c) I asked her if she will dine with me that night.
(d) I asked her if she would dine with me that night.

Answer

Answer: (d) I asked her if she would dine with me that night.


Question 9.
I said, “I wrote a letter yesterday.”
(a) I said that I had written a letter the previous day.
(b) I said that I wrote a letter the previous day.
(c) I told that I had written a letter the previous day.
(d) I said that I will write a letter yesterday.

Answer

Answer: (a) I said that I had written a letter the previous day.


Question 10.
She says, “I do my work regularly.”
(a) She says that I do her work regularly.
(b) She tells that she does her work regularly.
(c) She says that she will do her work regularly.
(d) She says that she does her work regularly.

Answer

Answer: (d) She says that she does her work regularly.


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Reported Speech Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 7 English Grammar Reported Speech MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!