Prepositions MCQ Questions with Answers Class 7 English

If you’re looking for a way to enhance your Class 7 English, then look no further than the NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Prepositions. MCQ Questions for Class 7 English with Answers┬áis perfect for those who are in class 7 and want to get ahead of everyone else by mastering their subject skills as soon as possible! You can practice and test your subject knowledge by solving these English Prepositions Class 7 MCQ objective questions.

MCQ Questions for Class 7 English Grammar Prepositions with Answers

Solving Class 7 Prepositions MCQ Online Test with Answers can be of great help to students as they will be aware of all the concepts. These Class 7th Prepositions MCQ with Answers pave for a quick revision, thereby helping you learn more about this subject.

Read the following sentences carefully and fill in the blanks with the most suitable prepositions from the alternatives given below:

Question 1.
He reached the station ………………… bus.
(a) on
(b) by
(c) at
(d) with

Answer

Answer: (b) by


Question 2.
She writes a letter ……………… a pen.
(a) to
(b) by
(c) with
(d) from

Answer

Answer: (c) with


Question 3.
I was born …………….. Shahdara ……………… Delhi.
(a) in, in
(b) at, in
(c) at, at
(d) on, at

Answer

Answer: (b) at, in


Question 4.
I go …………………… temple every day.
(a) at
(b) to
(c) by
(d) on

Answer

Answer: (b) to


Question 5.
Pay attention ……………. what I say.
(a) at
(b) to
(c) by
(d) on

Answer

Answer: (b) to


Question 6.
Leaves are falling ………………….. the trees.
(a) from
(b) off
(c) by
(d) of

Answer

Answer: (b) off


Question 7.
He ran away ……………… my money.
(a) with
(b) from
(c) at
(d) to

Answer

Answer: (a) with


Question 8.
We are waiting ………………… the bus.
(a) at
(b) for
(c) by
(d) of

Answer

Answer: (b) for


Question 9.
Suresh got ………………….. the bus.
(a) upon
(b) on
(c) into
(d) at

Answer

Answer: (c) into


Question 10.
He is a man ………………. high character.
(a) of
(b) with
(c) in
(d) by

Answer

Answer: (a) of


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 7 English Grammar Prepositions Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 7 English Grammar Prepositions MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!