Modals MCQ Questions with Answers Class 8 English

The best way to prepare for the Class 8 English exam is by practicing with an online practice test. The NCERT MCQ Questions for Class 8 English Grammar Modals Pdf free download are taken directly from NCERT’s syllabus. These MCQ Questions for Class 8 English with Answers¬†will help you ensure that your answers reflect what appears in class, giving you a greater chance at gaining higher marks!

MCQ Questions for Class 8 English Grammar Modals with Answers

Enhance your Class 8 English subject knowledge through Modals MCQ Online Test, lay a stronger foundation of basics. Verify answers with the provided Class 8th Modals MCQ with Answers and know where you went wrong to understand all concepts easily!

Fill in the blanks using suitable modal. Choose the best answer from the given alternatives:

Question 1.
You …………………. not go to Mumbai, the meeting is cancelled,
(a) can
(b) will
(c) need
(d) may

Answer

Answer: (c) need


Question 2.
………………. you like to have a cup of tea?
(a) Can
(b) May
(c) Should
(d) Would

Answer

Answer: (d) Would


Question 3.
She …………………. serve her old mother-in-law.
(a) can
(b) must
(c) should
(d) will

Answer

Answer: (b) must


Question 4.
she ……………… swim well when she was 12 years old.
(a) could
(b) would
(c) can
(d) may

Answer

Answer: (a) could


Question 5.
A judge …………… be just.
(a) can
(b) should
(c) could
(d) must

Answer

Answer: (d) must


Question 6.
…………………… that I were a king!
(a) would
(b) will
(c) may
(d) could

Answer

Answer: (a) would


Question 7.
I ………….. punish you for your rudeness.
(a) can
(b) shall
(c) will
(d) would

Answer

Answer: (c) will


Question 8.
Walk fast lest you ……………………… miss the train.
(a) would
(b) should
(e) will
(d) may

Answer

Answer: (b) should


Question 9.
I ………………………. speak English fluently.
(a) will
(b) should
(c) may
(d) can

Answer

Answer: (d) can


Question 10.
You ………………………. run fast to catch the train.
(a) must
(b) should
(c) can
(d) will

Answer

Answer: (a) must


Question 11.
We ………………………. to respect our elders.
(a) should
(b) need
(c) ought
(d) could

Answer

Answer: (c) ought


Question 12.
How ……………………. you disobey me.
(a) can
(b) will
(c) should
(d) dare

Answer

Answer: (d) dare


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 8 English Grammar Modals Pdf free download useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 8 English Grammar Modals MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!