Dad and the Cat and the Tree Class 7 MCQ Questions with Answers English Poem 7

If you’re looking for a way to enhance your Class 7 English, then look no further than the NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 7 Dad and the Cat and the Tree with Answers. MCQ Questions for Class 7 English with Answers is perfect for those who are in class 7 and want to get ahead of everyone else by mastering their subject skills as soon as possible! You can practice and test your subject knowledge by solving these English Dad and the Cat and the Tree Class 7 MCQ objective questions.

MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 7 Dad and the Cat and the Tree with Answers

Solving Class 7 Dad and the Cat and the Tree MCQ Online Test with Answers can be of great help to students as they will be aware of all the concepts. These Class 7th Dad and the Cat and the Tree MCQ with Answers pave for a quick revision, thereby helping you learn more about this subject.

Read the following extract carefully and tick the correct answer for the questions given below:

(1)

He gave a great leap
And he landed flat
In the crook of the tree-trunk
Right on the cat!
The cat gave a yell
And sprang to the ground,
Pleased as Punch to be
Safe and sound.

Question 1.
Name the poem.
(a) The Shed
(b) Dad and the Cat and the Tree
(c) The Squirrel
(d) Trees

Answer

Answer: (b) Dad and the Cat and the Tree


Question 2.
Who is ‘He’ in the above lines?
(a) Dad
(b) The cat
(c) Mom
(d) None of these

Answer

Answer: (a) Dad


Question 3.
From where did the father give a leap?
(a) From the ladder
(b) From the garden wall
(c) From the window
(d) None of the above

Answer

Answer: (b) From the garden wall


Question 4.
How was the eat feeling when it was on the ground?
(a) Smiling
(b) Weeping
(c) Yelling
(d) Crying

Answer

Answer: (c) Yelling


Question 5.
Give the meaning of Yell’.
(a) Shout
(b) Weep
(c) Laugh
(d) Sleep

Answer

Answer: (a) Shout


(2)

So it’s smiling and smirking,
Smug as can be,
But poor old Dad’s
Still
Stuck
Up
The
Tree!

Question 1.
Name the poet of the poem ‘Dad and the Cat and the Tree’.
(a) Shirley Bauer
(b) M.B. Armstrong
(c) Kit Wright
(d) D.J. Enright

Answer

Answer: (c) Kit Wright


Question 2.
For whom has been it used here?
(a) Rat
(b) Monkey
(c) Cat
(d) Sparrow

Answer

Answer: (c) Cat


Question 3.
Where was dad?
(a) Came down
(b) Fell from the ladder
(c) He was stuck up on the tree
(d) On the garden wall

Answer

Answer: (c) He was stuck up on the tree


Question 4.
Why is Dad called ‘poor’?
(a) He fell from the ladder
(b) Because he got stuck on the tree
(c) He fell from the garden wall
(d) He had no money

Answer

Answer: (b) Because he got stuck on the tree


Question 5.
Give the meaning of ‘smirking’.
(a) smiling
(b) muttering
(c) squeaking
(d) laughing mockingly

Answer

Answer: (d) laughing mockingly


(3)

“We’ll try Plan B. Stand
Out of the way!”
Mum said, “Don’t fall
Again, O.K.?”
“Fall again ?” said Dad.
“Funny joke!”
Then he swung himself up
On a branch. It broke.

Question 1.
Name the poem from which these lines have been taken.
(a) Dad and the Cat and the Tree
(b) Trees
(c) The Squirrel
(d) The Shed

Answer

Answer: (a) Dad and the Cat and the Tree


Question 2.
Name the poet of the poem.
(a) M.B. Armstrong
(b) Maude Rubin
(c) D. J. Enright
(d) Kit Wright

Answer

Answer: (d) Kit Wright


Question 3.
What was plan ‘B’?
(a) To use a ladder
(b) To climb on the garden wall
(c) To swing up the branch of a tree
(d) None of the above

Answer

Answer: (c) To swing up the branch of a tree


Question 4.
What happened in the end?
(a) he climbed up the tree
(b) the branch broke down
(c) he fell while climbing the tree
(d) he freed the cat

Answer

Answer: (b) the branch broke down


Hope you found this information on NCERT MCQ Questions for Class 7 English Honeycomb Poem 7 Dad and the Cat and the Tree with Answers useful. We are always here to help, so if there is any specific query or question with CBSE Class 7 English Poem Dad and the Cat and the Tree MCQs Multiple Choice Questions with Answers or any other topic please let us know in the comments below.

error: Content is protected !!